King of Tokyo – ” Arrrrrggghh!!!BOOOM!!!! “

Autor Ilja

2-6 mängijat.

Keskmine mänguaeg: 30-60 minutit

Mängulooja: Richard Garfield

Mehaanikad: Card Drafting, Dice Rolling, Player Elimination

Temaatika: Kaiju monstrumite võitlus Tokyo’s

Loomise aasta: 2012

Paljud meist mäletavad filmi Godzilla. Mingisugune jurakas tuleb ja hävitab kõike, mis tema ette satub…
Nüüd kujutage ette, et Godzilla’sid on , noh, viis! Ja nad kaklevad omavahel. Mhm, lahe… ?

King of Tokyo on suurepärane mäng nii peredele kui ka tõsisematele mänguritele. Tegemist on Yatzhee mehaanikaga mänguga.


Mängijad valivad endale kolli (mis eristuvad vaid pildi ja nimega ja kui osta lisasid, siis ka väikeste kaardipakkidega). Olgu see Cyber-Bunny, MekaDragon, The Kong, Pumpkin Jack või Boogie… pole vahet, kõik näevad lahedad välja 🙂 Kõigi elud seatakse 10 peale ja punktid 0 peale.
Hakkame siis täringuid veeretama. Mängukulg on järgmine:

  1. veeretad täringuid
  2. nüüd võid osasid või kõiki täringuid kuni 2 korda ümber veeretada lootes saada paremaid kombosid ja sümboleid
  3. veeretasid? Tore, nüüd vaatame, mis need täringuid sulle annavad
  4. Lähme nüüd poodi ja ostame mõne võimsa kaardi või isegi 2

tokyo

Kõlab lihtsalt… ongi lihtne! Täringutel on järgmised sümbolid: numbrid 1-3, süda, energia, käpp.

Numbrid vastutavad punktide eest. Täringuid on kokku viis (ja 2 lisatäringut, mida saab kui ostad teatud kaarte). Kui veeretad kolm ühesugust numbrit, saad selle väärtuse endale (eiei, kui veeretad kolm 3-me, siis ei saa 9 punkti, vaid kõigest 3). Veeretasid vähem kui kolm ühesugust? Oi kui kahju 😦 Ei saa midagi!
Süda vastutab elude eest ehk põhimõtteliselt ravib sind. Kui osta mängule lisasid, siis saab 3 südame veeretamise eest ka oma monstrumi eripakist võimsa kaardi. Aga see selleks.
Energia annab sulle energiat… Obvious! Milleks seda vaja on? Selleks, et osta võimsaid kaarte, mis aitavad sul hüpata kõrgemale, lüüa tugevamini ja skoorida rohkem punkte!
Minu lemmik – käpp… 1 käpp = 1 löök. Ehk siis puhtalt peksmine.

Sinu missioon? Lihtne: kas saad 20 punkti täis või peksad kõiki teisi “surnuks”. Peremäng 😛
Ausalt öeldes on minu väljendusviis lihtsalt väga robustne, mäng ise on aga tõesti väga peresõbralik.

Kujundus: kui sa mängust midagi ei tea, siis kõrvalt vaadates näeb ta väga lapsik välja. Huumor on seal lapsik, kuid ei riiva silma ega kõrvu ega sinu küüberkostüümi. Mängukarp on vastupidav, täringud on suured ja imelised! Kaardid on keskmise kvaliteediga, aga kuna neid ei hoita käes (ühed kaardid aktiveeruvad koheselt ehk ostmisel, teised lähevad ostmisel sinu ette ja hakkavad sulle igast “magusat” tootma), siis pole kaartidega mitte mingit probleemi. Ma isegi ei kiletanud neid (jep, isegi meid vaevab see kiletamise hullus). Energiakuubikud näevad ka lahedad välja, läbipaistvad.

Veits energiat

Mängukulg: Tegemist on väga lihtsate mehaanikatega. Veereta täringuid, vaata, mis juhtub. Randomi faktor on suur, küllap aga saab ka natuke taktikat rakendada. Kuna mäng on üsna kiire, siis pole nendel, kes varakult välja langevad igav. Vaatavad, pooldavad ühte või teist kolli, kes veel elus on jne. Väljalangemine toimub ka niivõinaa tihti mängu lõpu poole. Sellist sorti lihtne täringuveeretamine võib muutuda väga-väga lõbusaks õigel ajal õiges kohas. Siiani pole olnud ühtegi inimest, kellele see mäng ei meeldiks (nendest, kellega mänginud oleme). Need samad kaardid ostmiseks, mis annavad igasuguseid erivõimeid annavad mängule rohkelt juurde.
Samuti on huvitav see, et tegelikult on mängus kaks asukohta: Tokyo ja väljaspool Tokyo’t. Tokyos saab olla vaid üks koll ja keegi teine saab sinna alles siis, kui see, kes linnas istub lubab seda (saades muidugi paar lööki õigesse kohta). See, kes on Tokyos ründab KORRAGA kõiki, kes on väljaspool… aga vaeseke peab ise ka kannatama, sest kõik, kes on väljaspool, peksavad ainult teda.
Minu meelest on see kõik täiega lõbus!

Soovitan kõigile, kes tahavad vahetevahel mängida midagi lihtsat ja lõbusat. Ka neile, kes otsivadki mängu, kus ei ole rohkelt reegleid ja saab mängida lastega. Ka neile, kes on uppunud oma simulatsioonimängudesse ja ei taha aktsepteerida lihtsama-poolseid mänge 🙂 Proovige ausalt, tundke rõõmu ka lihtsamatest asjadest.

Nagu ütleb Tom Vasel, kui talle mõni mäng väga meeldib: INTO MY COLLECTION !

Aa oot… juba on. Ja mingisugune King of New York on ka. Peaks vist sellest ka varsti rääkima…

Mida arvab Andres ? 🙂

Andrese kommentaar:
Kuigi ma pole ise täringute ja muude Random number generator‘ite sõber, see mäng meeldib mulle. Nalja saab, täringu veeratamise rõõmu on siin ohtralt. Ning, nagu Ilja juba mainis, siis täringute suurus ja kujundus jätavad meeldiva mulje. Nad pole väikesed ja odavad. Energia kuubikud on veits väiksevõitu, kuid harjub ära. Siin on natukene strateegilist mõtlemist, eriti kui mängida mõne laiendinga, sest need annavad üpris palju juurde. Miinuseks, seevastu, mainin, et pärast välja langemist ei pruugi ootamine olla nii huvitav, nagu Ilja kirjeldas. Soovitan kui mitte osta, siis vähemalt proovida. Peremänguks seda võib olla on natukene raske nimetada, sest siis küll saab proovida vaikselt nurgas istudes võita, kuid teiste koletiste peksmine on üks väga tähtis osa. Mõni väiksem pereliige võib kurvastada.
Mängule kalli ka minu poolt!

KOMPONENDID:  star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_whitestar_white 8.0

VÄLIMUS:             star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_whitestar_white 8.0

MÄNGU KULG:     star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_whitestar_white 8.0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s