Uudiseid mängumaailmast – 28.03.2015

strip_013_en1
Hei! Ports uudiseid !

▂▃▅▆█ Bezier Games kuulutas välja esimese lisa mängule Castles of Mad King Ludwig nimega Secrets. Uus lisa sisaldab lossi ümber olevat vallikraavi, mida saab ka valmis ehitada. Vallikraav piirab küll ruumiliselt lossi kasvu (tekib selline nelinurkne loss), aga annab väga hea boonuse. Kraavi lõpetamisel saad valida ühe ruumide hunniku ja valida sealt ükskõik millise ruumi, tasuta.
pic2452313_md

pic2452314_md

▂▃▅▆█  Samuti on Bezier Games poolt välja tulemas Favor of the Pharaoh. Tegemist on Deck-Building ja Dice Rolling mänguga, mis on tema eelkäija, To Court the King, uus väljaanne. Mäng on mõeldud 2-4 mängijale ja sa üritad koguda võimu ja tõusta kõrgele Egiptuse hierarhias manipuleerides kaarte ja täringuid. Kõlab huvitavalt, mänguaega võtab u. 45 minutit

pic2408447_md

pic2408623_md

▂▃▅▆█  Selline tore uudis, et 2 aastaga on müüdud pea 500 000 Love Letter koopiat 🙂 Märkismisväärne tulemus !

pic1458610_md

▂▃▅▆█  Steve Jackson jätkab Munchkini palavikuga, seekord on välja tulemas: Munchkin Gloom, Smash-Up Munchkin, Munchkin: Nightmare before Christmas. Tegemist on vanade mängudega, mis on mähitud Munchkini temaatika sisse.

pic2462190_md pic2430163_md

▂▃▅▆█  Fantasy Flight Games kuulutas välja esimese suurema lisa mängule Imperial Assault, nimeks Twin Shadows . Rohkelt uusi komponente selle mängu fännidele. Samuti on tulemas ka mini-pakid populaarsete Star Wars tegelastega.

pic2456498 pic2456499_md

▂▃▅▆█  Space Cowboys uus mäng nimega Elysium hakkab vaikselt jõudma poelettidele, nii et ärge magage maha ! Tegemist on kreeka mütoloogia temaatikaga. Räägitakse, et temaatiliselt on mäng üsna nõrk, küll aga pakub väga head elamust. Tegemist on “Tableau” mänguga, kus mängijad üritavad soetada kaarte, mis annavad neile erivõimeid ja seejärel suunata kaardid Elysiumi, kus need kaardid skoorivad mängu lõpus punkte. Mehaanikate poolest on mäng lihtne, aga ma ennustan, et mängust saab üks aasta hitte. Komponendid on väga kvaliteetsed ja mängu kallal töötas 8 artisti… jah, mäng on ülimalt ilus !

pic2203147_md elysium comp

▂▃▅▆█  Plaid Hat Games jagas natuke rohkem infot tulevaste mängude kohta: Tail Feathers, Ashes: Rise of the Phoenixborn ja Seafall. Näitan teile pilte. Kui soovite rohkemat teada saada, siis vaadake seda videot:

tail_feathers_i06jm2 pic2420110_md pic2464870_md pic2464872_mdggg

▂▃▅▆█  Five Tribes tuleb uue väljaandena, kuna suurte protestide tõttu otsustati orjade kaardid siiski välja vahetada.
pic2463534_md pic2463536_md

UUSTULNUKAD MEIE KOLLEKTSIOONIS:

Ja veel, ja veel, ja veeeeel

Elysium – “Tableau” mäng, kus mängijad soetavad erinevaid kreeka jumalatega seotud kaarte, üritavad leida kombinatsioone ja aktiveerida huvitavaid kaartide “actioneid”. Selleks, et kaardid annaksid rohkem punkte, peab neid suunama Elysiumi ehk looma legende. Temaatika siinkohal üsna nõrk, kuid kujundus on ülim ja komponentide kvaliteet ka. Tegemist on minu TOP10 kandidaadiga, tuleb muidugi alguses proovida.

pic2203147_md elysium comp


The Golden Ages – Siinkohal on tegemist tsivilisatsiooni-temaatikaga eurolaadse mänguga. Mängijad läibad 4 ajastut laienedes maailmakaardil, kogudes ressurse, arendades tehnoloogiaid ja ehitades hooneid ja maailmaimesid. Mäng on punktidepõhine ehk kellel kõige rohkem punkte on võitja. Komponendid on OK kvaliteediga, mängu välimus ei ole sugugi atrakteeriv. Mis siis pani ostma ? Väga positiivne vastukaja, lühike mänguaeg arvestades seda, et tegemist on tsivi-mänguga ja puhas mänguri huvi 🙂
pic2211846_mdpic2283037_lg

MÄNGUD, MIDA SOOVITAB WÜRFEL:

1) Goblins Inc – Tegemist on väga huvitava naljaka mänguga. Mängijad jagunevad paaridesse ja hakkavad siis robotit ehitama. Omavahel rääkida ei tohi, aga osaliselt teete koostööd. Kui robot valmis, siis valib iga mängija salajaseid missioonide kaarte. Mängu võidab ainult üks… kaardid on seotud roboti lammutamisega või kaitsmisega. Teises faasis hakkame siis robotit pöörama ja tulistamissuunda valima. Niisiis hakkavad mõlemad meeskond üksteise roboteid lammutama. Hiljem vaadatakse igaühe salajaseid kaarte ja uuritakse, kes mille eest punkte saab. Mäng ei ole väga lühike, on üsnagi random, samas pakub rohkelt naeru ja pole reeglite poolest sugugi raske. Soovitan !

goblins box pic1449017_lg

2) Asante – Mäng on mõeldud kahele ja meie eesmärgiks on saada 60 kulda. Kes esimesena, see ka võitnud. Mäng käib kaartidega. Ehk siis üritame osta kaupa ja müüa seda kallimalt. Huvitav on see, et pead ostma/müüma täpselt seda, mis kaartide peal kirjas. Mängu teevad veelgi huvitavamaks igasugu muud kaardid: artifaktid, inimesed, loomad. Kõigil on mingisugune erivõime, mis segab su vastast või annab sulle parema võimaluse saada kaupa või müüa või kaarte hankida jne. Reeglid on ülimalt lihtsad, aga mängu on selles väikses karbis piisavalt. Soovitan kõigile, kellele meeldib 2-si mängida. Tegemist on tõesti väga hea mänguga !

pic1542350_md pic1542367_md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s