Fidelitas – Veider linnaelu

pic2072852_md

Autor Ilja

2-4 mängijat.

Keskmine mänguaeg: 30 minutit

Mängulooja: Philip DuBarry, Jason Kotarski

Mehaanikad: Hand Management

Temaatika: Võimu haaramine läbi manipulatsioonide, et kokkuvõttes kukutada korrupteeritud kuningat

Loomise aasta: 2015

Tegemist on kiire mänguga, kus iga käik toimub väga lihtsalt: mängi üks kaart, aktiveeri see ja siis võid skoorida missiooni kaarte saades punkte. Kes jõuab esimesena teatud punktide arvuni (kahe mängijaga näiteks 10p) aktiveerib mängu lõpu, kõik mängijad saavad võrdse käikude võimaluse ja kellel kõige rohkem punkte on võitja.
Mänguväljak koosneb puhtalt kaartidest. Keskel on asukohad, kuhu võib kaarte mängida. Mängus on erinevad gildid ja igal gildil on 2 tegelast, kes käituvad küll sarnaselt aga siiski erinevate võimetega. Iga asukoht on jällegi seotud mingi kindla gildiga.
Kaarti mängides pead mängima ta asukohta, mis on sama gildisümboliga. On ka neid, kellel ei ole seonduvat asukohta, neid saab mängida igale poole. Samuti saab mängida kaarte kõrtsu asukohta, mis käitub kõikidest teistest erinevalt: nimelt sa ignoreerid täielikult selle kaardi teksti ja vahetad käes olevat missiooni kaarti uue vastu. Jah, õigus, ma ei öelnud, et igal mängijal on algselt käes 2 tegelaste kaarti ja 2 missiooni kaarti.

pic2118531_md

Milleks siis neid tegelasi mängida ja mis tegevusi nad annavad ?

Mainisin alguses, et tegemist on manipuleerimisega. Nimelt manipuleerid erinevates asukohtades asuvaid kaarte. Mõni tegevus ütleb näiteks, et tõsta kaks erineva gildimärgiga tegelast ühest asukohast teisse. Või võta X asukohast üks kaart endale kätte. Või vaheta kaardid omavahel. Võimalusi on rohkelt.
Küsimus milleks seda teha ? Missioonikaardid on seotud asukohtadega. Näiteks üks missioonikaart võib öelda, et sa skoorid 3p kui X asukohas on neli erinevat gilditegelast. Ehk siis sinu ülesanne on manipuleerida kaartidega nii, et nende asukohad oleks sulle mugavad ja sa saaksid skoorida rohkelt punkte. Kui oled missioonikaardi skoorinud, siis käigu lõpus tõmbad uue. That’s it !

plus.sign_.pef_.web_-Kiire ja lihtne filler-tüüpi mäng
-Kaartide kvaliteet on hea, karp on väike, kaasaskantav
-Reeglid on arusaadavad
-Ei pane ajusid liigselt ragistama, pigem pakub lõõgastuvat naudingut

e05e3ed78d13522613088bbea60d766bf8cf16cd_large-3-4 mängijaga võib muutuda väga kaootiliseks, sest selleks ajaks kui käik uuesti sinuni jõuab on kaartide asukohad arvatavasti drastiliselt muutunud
-Kaartide tõmbamise õnnefaktor
-Võid kogemata mängida nii, et vastane saab ilma pingutamata skoorida missioonikaardi (põhimõtteliselt annad talle tasuta skoorimise)
-Tegemist on puhta kaardimänguga ja mitte kõigile ei pruugi meeldida mänguväljaku ja nuppude puudus.

Tegemist on väga toreda lihtsa mänguga, mida heameelega mängiks just kahekesi. Mulle meeldivad igasugu kaardimängud, seega mänguväljaku puudumise miinus on väga nõrk. Kui õnnefaktor ka ei sega, siis tasub mõelda mängu ostmisele. Tegemist on üsna odava ja väikse mänguga, mahub taskusse. Võib mängida ka 3-4si, aga olge valmis, et mäng võib osutuda kaootiliseks. Kui need miinused on teie jaoks väheolulised, siis ostke ja nautige !

Mulle isiklikult see mäng meeldib ja vahetevahel mängin seda laisa õhtu täiendusena.
Würfel soovitab !

KOMPONENDID:  star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_whitestar_white 8.0

VÄLIMUS:             star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_whitestar_white 8.0

MÄNGU KULG:     star_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowstar_yellowhalfstar_whitestar_whitestar_white 6.5

pic2407809

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s